Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Και ξανά προς την δόξα τραβάς!

Σε σχέδιο επιβολής έκτακτης εισφοράς σε εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ σχεδιάζει να προχωρήσει το ΥΠΟΙΟ. Και με αφορμή αυτό το σχέδιο διαβάζω σχετικό πίνακα όπου στο κλιμάκιο των 50.000 ευρώ αντιστοιχούν 49.384 φορολογούμενοι (!!!) Πενήντα χιλιάδες οικογενειακό εισόδημα αντιστοιχεί σε 4166.67 ευρώ μηνιαίο εισόδημα. Δηλαδή, εγώ πρέπει να πιστέψω ότι στα 11.000.000 Ελλήνων μόνον 49.384 καταφέρνουν να έχουν 4000 ευρώ το μήνα εισόδημα. Στο κλιμάκιο των 55.000 ευρώ αντιστοιχούν 33.514 φορολογούμενοι με μηνιαίο εισόδημα 4.583,34 ευρώ. Και ο αριθμός πέφτει δραματικά στα επόμενα κλιμάκια.
Μια οικογένεια με αυτό το εισόδημα βρίσκεται συνήθως στη μέση ηλικία, έχει συνήθως 2 παιδιά που σπουδάζουν, σίγουρα κάποιο στεγαστικό δάνειο. Σε καμία περίπτωση δεν περισσεύουν τα χρήματα σ' αυτή την οικογένεια για ν' αγοράσει αυτοκίνητο 2500 κυβικών. Άρα θα πρέπει να αναζητήσω τους ιδιοκτήτες τους στα επόμενα κλιμάκια.
Στο κλιμάκιο των 60.000 ευρώ ο αριθμός των φορολογουμένων πέφτει στους 24.141. Ας υποθέσουμε ότι σ' αυτή την κατηγορία που το μηνιαίο εισόδημα είναι 5000,00 ευρώ μπορεί να αγοραστεί ένα πολυτελές αυτοκίνητο, τότε μιλάμε για 24.141 πολυτελή αυτοκίνητα στην Ελλάδα.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ γιατί τα 4000 από αυτά είναι κάθε Σαββατοκύριακο στο χωριό μου!!!!
Αυτές τις κατηγορίες λοιπόν των φορολογουμένων θα τους τιμωρήσουμε τώρα και με την έκτακτη εισφορά να μάθουν να μην τα ξαναδηλώσουν! Και όλους τους υπόλοιπους που συνεχίζουν να μην δηλώνουν τα εισοδήματά τους, και να μην πληρώνουν φόρους βέβαια γι' αυτά, δεν θα τους πειράξει ποτέ κανείς και θα συνεχίζουν να χλευάζουν όλους τους υπόλοιπους μαλάκες της υπόθεσης.
Ειδικός δεν είμαι, λέω όμως με την κοινή μου λογική, ότι όλες οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων έχουν πλήρες πελατολόγιο που αν ήμουν υπουργός Οικονομικών θα μπορούσα να συμβουλευτώ και να ελέγξω μόνο αυτούς τους αγοραστές. Γιατί μέσα σε αυτούς είναι ελεύθεροι επαγγελματίες με εισόδημα 10500 ευρώ! Εκπαιδευτικοί που παρκάρουν προκλητικά την τζιπούρα έξω από το σχολείο και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί που σε καμία περίπτωση δεν ανήκουν σε κλιμάκια άνω των 50.000 ευρώ.
Αλλά βεβαίως το φορολογικό μας σύστημα έχει βρει τον τρόπο να δικαιολογούνται αυτού του είδους οι αγορές, στο όνομα της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς!
Σε έλεγχο που πραγματοποίησε η ΔΕΗ (αυτό κι αν μου έκανε εντύπωση) στη Λαχαναγορά του Ρέντη βρήκε ότι 1 στους 4 επαγγελματίες είχε επέμβει στα ρολόγια της ΔΕΗ με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει ρεύμα αλλά να μην πληρώνει! Αναρωτιέται κανείς ακόμη γιατί η ΔΕΗ και κατ' επέκταση η Ελλάδα είναι προβληματική;
Εγώ τώρα δηλαδή πώς να αισθανθώ;
Δεν υπάρχει "σχέδιο εμπλοκής" για το ενδεχόμενο απόπειρας απόδρασης με ελικόπτερο, καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης (αργότερα έμαθα ότι υπάρχουν και αντίστοιχοι Πρόεδροι Εσωτερικής Φρούρησης και ούτω καθ' εξής) Και συμπληρώνει, άν και υπάρχουν γενικές διατάξεις περί όπλων και χρήσης αυτών, υποστηρίζει πως δεν έχουν δοθεί οδηγίες για τον τρόπο εμπλοκής των φρουρών σε ενδεχόμενη απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο (με αερόστατο θα θέλαμε άλλες οδηγίες).
Και ρωτάω εγώ η ενοχλητική, γιατί δεν κάνει αυτός ένα σχέδιο με σαφείς οδηγίες να φανεί και σε κάτι χρήσιμος;
Αυτά μέχρι να μας χαλάσουν ξανά την διάθεση κάποια ραμμένα στόματα που φροντίσαμε γρήγορα-γρήγορα να ξεχάσουμε.
Ενώ το ελικόπτερο έχει άλλη χάρη...

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: