Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Ο παραδοσιακός Έλληνας.

Μία κυρία δίπλα μου στο σούπερ μάρκετ κάθεται προβληματισμένη ώρα πολλή μπροστά στο ράφι με τις τσίχλες. Διαλέγει ένα πορτοκαλί και ένα κόκκινο κουτάκι, το βάζει μπροστά στην υπάλληλο του ταμείου και προς έκπληξή μου τη ρωτάει τί γεύση είναι το κάθε ένα.
Αλήθεια πόσοι άνθρωποι δεν μπορούν να ερμηνεύσουν αυτά που ζουν;

Ο παραδοσιακός Έλληνας δεν αναρωτιόταν αν οι εκλεγμένοι της Βουλής θα έπρεπε να ορκίζονται στο ευαγγέλιο πίστη και υπακοή στην πατρίδα. Ο δάσκαλος δεν ένοιωθε αμηχανία όταν άνοιγε το βιβλίο των θρησκευτικών μέσα στην τάξη. Όλοι τότε πιστεύαν στον ίδιο Θεό!
Ο Έλληνας δεν είχε έρθει αντιμέτωπος με τόσους φυλακισμένους! Με τόσους άστεγους! Με τόσους μελαγχολικούς ανθρώπους να τριγυρίζουν άσκοπα στους δρόμους μόνοι στον κόσμο!

Ο παραδοσιακός Έλληνας είχε εναποθέσει την σάτιρα στον Χάρρυ Κλυνν που ήταν οικογενειάρχης, αριστερός και straight. Τώρα, δεν ξέρει η περσόνα που τον διασκεδάζει κάθε βδομάδα "τί είναι;"

Η πολυπολιτισμικότητα έφερε νέα ήθη.

Σιγά σιγά, η ευχή Καλά Χριστούγεννα μετατράπηκε σε Καλές Γιορτές!
Οι αλλαγές είναι κοσμογονικές και ο παραδοσιακός Έλληνας δεν υπάρχει πια.
Μα δεν έχει εκπαιδευτεί και για όλα αυτά.

Η επικαιρότητα του 2008 θα μπορούσε να χωρέσει τα δελτία ειδήσεων όλης της προηγούμενης δεκαετίας. Πώς να τα χωρέσει το μυαλό; που δεν παίρνει και αναβάθμιση!

Λίγος περισσότερος διαθέσιμος χρόνος σ' ένα τόπο που βράζει;

http://www.youtube.com/watch?v=kxNBmeM7gkQ&feature=related

Εξακολουθώ όμως να βλέπω τον ίδιο ανελέητο πόλεμο στην επίπεδη οθόνη της τηλεόρασης μ' αυτόν που έβλεπα στην ασπρόμαυρη URANYA της οικογένειας όταν ήμουν μικρή.

Έχουν αλλάξει ΟΛΑ και ΤΙΠΟΤΑ!

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: