Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Άνω-Κάτω Πατησίων...



Ξαφνικά όλα τα φώτα πέφτουν πάνω σε μια γκρίζα γειτονιά και παρ' όλους τους προβολείς το θέαμα παραμένει γκρί!

Ασφαλίτες και Χρυσαυγίτες διώχνουν λέει τους κατοίκους από το πάρκο, ενημερώνομαι από φυλλάδιο που μοιράστηκε από συμπαθέστατα παιδιά.
Γνωστοί-Άγνωστοι από το γκέτο των Εξαρχείων ήρθαν σε αντιπαράθεση με τα ΜΑΤ και πέσαν αυτά τα...κρότου λάμψης, διαβάζω σε δημοφιλές blog.

Μια γειτονιά που υποφέρει από κακοτράχαλα νεόδμητα πεζοδρόμια, γεμάτη αμέτρητα κλειστά μαγαζιά και άλλα τόσα εν δυνάμει έτοιμα να κλείσουν. Κατοίκους στα πρόθυρα νευρικής κρίσης γιατί η αναπνοή τους είναι σφιγμένη. Μια γειτονιά με πρωτιές στους καθημερινούς ατμοσφαιρικούς ρύπους τα τελευταία 30 χρόνια. Με σκοτεινά παράθυρα και απελπισμένα πρόσωπα.
Τί να θέλουν λοιπόν όλοι αυτοί που πήγαν να συμπαρασταθούν στους μεν κατοίκους και στους δε εργολάβους;

Σ' αυτά τα μέρη που το κάθε χιλιοστό γης είναι αφυκτικά κατειλλημένο ακόμη και το φύσημα του αέρα μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη. Σ' αυτή τη γειτονιά είναι όλοι θυμωμένοι χρόνια τώρα.

Μες τα στενά της Λιμνούπολης οι ήρωες χωρίς υπερδυνάμεις και χωρίς αναβολικά πρέπει να έχουν επιδόσεις Ολυμπιακές. Σ' αυτή τη γειτονιά κοιμόμαστε στην κυριολεξία αγκαλιά μπερδεύοντας τα όνειρά μας.

Μα όπως διάβασα σε στοχευμένο σχόλιο εδώ δεν πρόκειται για την κατασκευή διαστημόπλοιου. Ένα απλό γκαράζ θα γίνει από Έλληνες εργολάβους με λίγο ακόμη μπετόν και αρκετά δέντρα από πάνω για ξεκάρφωμα.

Η αντίρρηση δεν είναι εδώ!

Μήπως αγαπημένοι μας διακοσμητές Νικήτα, Γιώργο, Κώστα, Αλέξη, η αντίρρηση είναι απλά στον βαθμό του συντελεστή δόμησης που επιτρέψατε εσείς και οι παππούδες σας μέσα σ' αυτή την πόλη;

Αν είχε αλλάξει αυτό, ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ, πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα;;

ΥΓ. Χάρηκα πολύ για την υποδοχή στον κ. Σκανδαλίδη!!
Λυπάμαι πολύ γι' αυτό που έχουμε επιτρέψει να κάνουν!

Μα να μην ξεχνάμε, υπάρχει μια διέξοδος είπε ο Παλιάτσος στον ληστή...

buzz it!

1 σχόλιο:

mama.eton37 είπε...

Ιλιάδα μου συμφωνώ μαζί σου...Ειναι τόσο προφανές εδώ και χρόνια το υποκριτικό ενδιαφέρον των δημάρχων για την Αθήνα που κανείς δεν δικαιούται να κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Φτάσαμε στο σημείο να θεωρείτε χώρος-ανάσα στην πόλη η λιλιπούτεια πλατεία που υπάρχει στις εισόδους του μετρό..δυο-τρια παγκάκια να υπάρχουν κι ένα κάπως φαρδύ πεζοδρόμιο (αν έχει και κηπάκι με πανσέδες και κυκλάμινα που αφθονούν γιατί, δεν μπορεί, κάποια μίζα θα υπάρχει κι εκεί! αλλιώς δεν εξηγείτε ο ζήλος για τα μονοετή και το μίσος για τα αιωνόβια), τότε μοιάζει παράδεισος. κι εκεί βρίσκουν καταφύγιο μαμάδες και γιαγιάδες και παιδάκια και ηλικιωμένοι για να πάρουν μια ανάσα..