Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Μια στον Ρουβά και μια στον Θόδωρο

Μια ξαφνική αδιαθεσία το μεσημέρι της Τετάρτης όπου μάλλον κατέρρευσε το ανοσοποιητικό μου σύστημα με κράτησε και την επόμενη μέρα στο κρεβάτι. Εκεί έπρεπε να αντιμετωπίσω απέναντί μου και μια στοίβα ρούχων που θέλαν το σίδερό τους. Αυτά βέβαια εκεί είναι ακόμη μιας και ο νους ήθελε μα το κορμί αρνούνταν.
Παραδώθηκα αναγκαστικά στα τηλεοπτικά πρωινάδικα.
Αυτά επειδή τυχαίνει να τα παρακολουθώ μία με δύο φορές το χρόνο, τα θυμάμαι πολύ καλά σαν κινηματογραφικές ταινίες. Αν τύχει και τα παρακολουθήσεις καθημερινά αλλοιώνεται ο εγκέφαλος και δεν θυμάσαι τίποτα.
Χθες είχα την τύχη να πέσω πάνω στην "επίσημη" παρουσίαση των τραγουδιών για την γιουροβίζιον όπου θα διαγωνισθεί ο Σάκης για να βγει ο εαυτός του.
Δημοκρατικές διαδικασίες δηλαδή.
Ξεκίνησε λοιπόν η ΕΡΤ, η κρατική ΕΡΤ, μια PRESS CONFERANCE, στο Χίλτον παρακαλώ, στην οποία συμμετείχαν "έγκριτοι" δημοσιογράφοι (των ειδήσεων του STAR και παρακάτω), οι οποίοι τραβούσαν από τα μαλλιά το θέμα από τις 8.00 π.μ. για να το συνεχίσουν χωρίς διακοπή μέχρι τις 9.00 το βράδυ. Το τί μπουρδολογία άκουσα δεν λέγεται.
Ο λόγος που ασχολήθηκα ήταν γιατί με το δικό μου πορτοφόλι, η ΕΡΤ επιλέγει ως βασικό εξαγώγιμο προιόν προς την Ρωσία τον Σάκη Ρουβά. Για να αντισταθμίσει την αντίστοιχη εισαγωγή φυσικού αερίου; Και με αυτή την πολιτική τώρα η Ελλάδα θα ισοσταθμίσει το εμπορικό ισοζύγιο!!!
Την ίδια ημέρα, έτυχα να δω και σχετικό ρεπορτάζ, πάλι από την ΕΡΤ, για την πρεμιέρα του Θ.Αγγελόπουλου "Τη σκόνη του χρόνου", όπου, πάλι κατάλαβα από την παρουσία υπουργών και παρατρεχάμενων ότι και αυτή την ταινία την χρηματοδότησα εγώ.
Δεν κατάλαβα όμως γιατί έκανα την πρεμιέρα στο ακριβό Μέγαρο Μουσικής! Γιατί δεν κάνανε πρεμιέρα εκεί και οι ΝΥΦΕΣ ή Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ας πούμε;
Ο Θ.Αγγελόπουλος είναι αυτός που είναι, με το κοινό του και το μη κοινό του. Με την προσφορά του και τη μη προσφορά του στον Ελληνικό κινηματογράφο.
Δεν στέκομαι εδώ.
Ας μου πει κάποιος αυτά τα χρήματα που επένδυσα για άλλη μια φορά σε μια τέτοια ταινία τί συνάλλαγμα θα μου φέρει; πόσα εισιτήρια θα κόψει; και εντέλλει, πόσους τουρίστες θα φέρει στην Ελλάδα;
Το συμπέρασμα είναι ότι ή θα πουλάω Σάκη Ρουβά, ή Θ. Αγγελόπουλο. Μέση οδό δεν έχω.
Μια διαφήμιση της προκοπής κάναμε στο Harrods του Λονδίνου, πανάκριβη σίγουρα και δικαιολογημένα, αλλά και αυτή την αποφασίσαμε εντελώς άκαιρα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, όταν οι Άγγλοι δεν έχουν μία, όχι για ταξίδι στην Ελλάδα, αλλά για να βγάλουν τον μήνα τους.
Και ακούσαμε και τα επικριτικά σχόλια του Αιγύπτιου ιδιοκτήτη και το βουλώσαμε!

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: