Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Το logistics του Άη Βασίλη

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή πιάνουν οι φούριες στη δουλειά. Ο πιο απαιτητικός μας πελάτης κάνει την εμφάνισή του και μας φέρνει τα πάνω-κάτω.
Αγχώδης, πιεστικός, θηριώδης δεν ξεχνά ποτέ να μας ταλαιπωρεί. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Τον μάθαμε πια και δεν τον παρεξηγούμε, μεγάλος άνθρωπος βλέπεις...

Τα κοντέινερς αρχίζουν να εμφανίζονται πριν μπει ο Δεκέμβρης, το ένα πίσω απ' το άλλο, και ο αποθηκάριος, Πυργιώτης με καταγωγή από την Ήπειρο, αρχίζει να μας "στολίζει" απ' το τηλέφωνο. Δεν έχει να κάνει και με εύκολο groupage. Όλων των ειδών οι κούτες σε ακανόνιστα σχήματα, τα πιο πολλά εύθραυστα που πρέπει να ξεφορτωθούν, να περαστούν σε κωδικούς, να καταγραφούν στο βιβλίο αποθήκης. Άντε να βρεις τα στοιχεία του κάθε παραλήπτη, που τα πιο πολλά γράμματα των παιδιών θέλουν αποκρυπτογράφηση. Και να εξηγήσεις και την αξία τους στους ασφαλιστές, που και αυτοί γκρινιάζουν, και κάθε χρόνο προσθέτουν ένα νέο όρο στα συμβόλαιά τους. Και να σκεφτείς ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν έγινε μια δήλωση ζημιάς, ούτε μία!

Φέτος προστέθηκε και νέα χώρα στον κατάλογο, η Κίνα! Χαμός! Ευτυχώς που οι μικροί μπόμπιρες δεν ξέρουν τί σημαίνει οικονομική κρίση και παραγγέλνουν χωρίς ενοχές τα δώρα τους. Και έτσι δεν πεινάμε και εμείς!
Βέβαια εμείς πάντα είχαμε την υποψία ότι ο κ. Άη Βασίλης είναι υπερβολικός να μας ζητάει να είναι όλα έτοιμα για διανομή την ίδια μέρα. Και όποτε του ζητούσαμε αλλαγή στους όρους του συμβολαίου εκείνος πάντα κάτι μας έλεγε για την θεωρία της σχετικότητας και τον Αινστάιν που εγώ δεν πολυκαταλάβαινα. Αν και αστέρι στα Μαθηματικά στη Φυσική πάντα κόλλαγα.

Πολλές ερωτήσεις δεν μπορείς και να κάνεις! Ξέρεις πόσα μηδενικά έχει στο ΑΦΜ του ο παππούλης;

Είκοσι χρόνια στις μεταφορές ποτέ δεν τόλμησα να του στείλω γράμμα.
Φοβόμουν μη νομίσει ότι εκμεταλλεύομαι την επαγγελματική μας σχέση.
Φέτος λέω να του στείλω.
Φέτος θα ζητήσω το δικό μου κουδουνάκι κι ας μην είμαι πια μικρό παιδί.
(Θα κρύψω την ηλικία μου, λες να το καταλάβει;)

http://www.youtube.com/watch?v=Ry3xToz9XH8

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: