Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Ζω στον Μεσαίωνα, και ο Μέρφυ με ακολουθεί...



Χθες το βράδυ το ίντερνετ σερνόταν. Δύο ώρες το πάλευα αλλά αυτό πεισματικά μου έκοβε την πρόσβασή μου στον κόσμο. Θυμήθηκα την πρώτη μας τηλεόραση που κλωτσούσαμε για να βρει το σήμα της, αλλά δεν το τόλμησα. Δεν είναι δυνατόν να μου ξανασυμβαίνει αυτό. Κλείνω το λάπτοπ και ανοίγω την εφημερίδα. Διαβάζω σε άρθρο της Καθημερινής της Κυριακής την ιστορία της Αφγανικής οικογένειας. Διαβάζω για την απαγωγή των παιδιών τους από την τοπική μαφία, τα λεφτά που δώσανε για να τα πάρουν πίσω και να υποχρεωθούν να φύγουν από την πατρίδα τους. Τρεις μήνες κάνανε να φτάσουν στην Ελλάδα ξεπερνώντας τον θάνατο, την πείνα και την αρρώστεια.

Και ξαφνικά την προηγούμενη εβδομάδα έρχονται αντιμέτωποι με την δική μου μικροαστική γενιά, που έζησε μία εικοσαετία ψευδής πολυτέλειας, χρεώνοντας τις επόμενες γενιές γι' αυτή, να τους λένε ψυχρά "να φύγετε να πάτε αλλού!"

Εξοργίστηκα γιατί δεν έγινε διαμαρτυρία όταν γέμισε η γειτονιά μετανάστες από την γείτονα Αλβανία, ούτε όταν θέριζε στους δρόμους η Ρουμάνικη μαφία, ούτε όταν τα κινέζικα καταστήματα υποχρέωσαν ένα σωρό μικροεμπόρους να βάλουν λουκέτο.

Είμαστε εξοργισμένοι με τους πιο εξαθλιωμένους μας νέους μας γείτονες.

Ακούγοντας τον κακό χαμό στους δρόμους αυτοί κρυφτήκαν μέσα στις εστίες τους, κάτω από τις κουβέρτες τους και οι άντρες με ξύλα στα χέρια πίσω από τις πόρτες ήταν έτοιμοι να υπερασπιστούν την οικογένειά τους. Το έχουν ξαναζήσει αυτό.

Και τα λέω αυτά με πλήρη συνείδηση αφού σήμερα το μεσημέρι δύο από αυτούς (μάλλον Αφγανοί) ρίξανε μία ντουλάπα πάνω στο αυτοκίνητό μου από τον πρώτο όροφο κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης, στην οποία βέβαια δούλευαν ανασφάλιστοι.

Το πρωί άκουσα στο ραδιόφωνο την ανατριχιαστική είδηση ότι 1 στα 10 παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο κακοποιείται!

Η Βιομηχανική επανάσταση έγινε για να πολλαπλασιαστούν οι Όλιβερ Τουίστ;

Πειρατές κατακτούν τους ωκεανούς και γυρίζουν στην αφρικανική χώρα τους (που αυτή δεν βγήκε ποτέ από τον Μεσαίωνα) ως περιζήτητοι γαμπροί!!!;;;;

Και εγώ ζω σε μια χώρα που η μισή ακίνητη περιουσία της αποδεικνύεται με βυζαντινά χρυσόβουλα!

Και παρόλη την "ελευθερία" διακίνησης ιδεών και τα δικαιώματά μας στην πληροφορία, νοιώθω ότι όλα τα ΜΜΕ προβάλουν επιλεκτικά μία, δύο άντε τρία θέματα με τα οποία μας υποχρεώνουν να ασχοληθούμε, να συζητήσουμε, να αναλύσουμε, και πέραν αυτού σιωπή.

Αναγκάζοντάς μας να ψάχνουμε κάθε βράδυ στην μπλογκόσφαιρα για ότι άλλο συμβαίνει γύρω μας και στον κόσμο. Και πόσοι από μας μπορούν να αξιολογούν την κάθε είδηση για την αξιοπιστία της και την σημασία της;

Έτσι δεν διακινούνταν και οι πληροφορίες στον Μεσαίωνα; στο σκοτάδι;

Ευτυχώς σ' αυτό το ταξίδι βρέθηκα στην Μενεστρέλλων πολιτεία και ακούμπησα εκεί...



Όμως κάποιος είπε πως η αγάπη σ' ένα αστέρι κατοικεί αύριο βράδυ θα 'μαι εκεί...



Α! και μέχρι την Κυριακή θα έχω στα χέρια μου τον Υπνοβάτη της Μαργαρίτας Καραπάνου.

Καλή συνέχεια...




buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια: